Szállásmagyarország.hu Szilveszter 2023-2024 Budapesti Apartmanbérlés Eladó Ingatlanok + Szállás Regisztráció
Magyarországi szállás, utazás, turizmus és info   Keressen 1000+ szállás között:

Hajdúszoboszló útikalauz: Gyógyfürdőzés, Látnivalók, Programlehetőségek

Hajdúszoboszló nyaralás, gyógyfürdő, látnivalók, programok

Hajdúszoboszló Magyarország legnépszerűbb fürdővárosa, a gyógy-turizmus és wellness egyik fellegvára, valamint Európa legnagyobb fürdőkomplexumának otthona. Ideális választás a nyaralásra a strandolni és a gyógyulni vágyók számára egyaránt.

A hivatalosan minősített, kiemelt magyar gyógyhely termálvize és gyógyfürdője közel egy évszázados múltra tekint vissza. A csendes alföldi kisváros wellness és gyógy-turisztikai adottságai világszerte ismertek.

A gyógyfürdő és a spa mellett Hajdúszoboszló és környéke még számos természeti és épített látnivalót, programlehetőséget, helyi ételkülönlegességet és kalandot kínál a teljes kikapcsolódásra vágyó vendégek számára.

De kezdjük az elején…

Hajdúszoboszlói nyaralást tervez? Válasszon a szállásaink közül itt!

A hajdúszoboszlói termálvíz és a gyógyfürdő története

Hajdúszoboszló termálvize és gyógyfürdője

Az eredetileg szláv jellegű település a nevét a Bocskai István által az 1600-as években betelepített hajdúknak köszönheti.

A csendes kisváros élete 1925-ben gyökeresen megváltozott, akkor ugyanis egy kutatófúrás eredményeként olaj vagy gáz helyett termálvíz tört fel a mélyből. Miután a környékbeliek megismerkedtek a meleg vizű forrással, rendszeresen odazarándokoltak, hogy megmártózzanak benne. A furcsa illatú víz, mint kiderült, nem csak melegítésre volt alkalmas, hanem a különféle ízületi fájdalmaktól szenvedő embereknek is csodálatos megkönnyebbülést hozott.

A több mint 1000 méteres mélységből feltörő, 70°C-nál is melegebb termálvizet a gyógyhatásoknak köszönhetően gyógyvízzé minősítették. Ez fellendítette a terület benépesítését valamint elindította a Hajdúszoboszlói fürdő, spa, wellness és strand kialakulását.

A fürdőturizmus virágzása teljesen átalakította a kis települést, mely gyorsan fejlődött és népszerűsége azóta is felfelé ível.


Válasszon a hajdúszoboszlói termálvíz és a gyógyfürdő közeli szállásaink közül! Katt ide!

Milyen gyógyhatásai vannak a Hajdúszoboszlói gyógyfürdőnek?

Hajdúszoboszlói gyógyfürdő és a termálvíz gyógyhatásai

A hajdúszoboszlói fürdő jódos, brómos, konyhasós és hidrogén karbonátos termálvize számos betegségre lehet gyógyír, vagy enyhítheti a panaszokat. A gyógyfürdőben alkalmazott fürdőkúra gyógyító hatása a következő betegségek esetén igazolt:

 • reumatikus betegségek
 • érszűkületek egyes formái
 • mozgásszervi, kopásos és degeneratív ízületi elváltozások
 • idült ízületi-, ideg- és gerinc-fájdalmak, gyulladások
 • elhúzódó, nehezen gyógyuló csonttöréseknél elősegíti a callusképződést
 • agyvérzés, agyműtét, vagy más okból kialakult bénulások utókezelése
 • idült izomfájdalmak, sérülések, sportsérülések utókezelése
 • meddőség és idült nőgyógyászati megbetegedések, gyulladások
 • idült bőrbetegségek
 • ortopédiai műtéteken átesett betegek utókezelése
 • és még sorolhatnánk…
 • Ha tehát Ön a fenti betegségek bármelyikével küzd, vagy egyszerűen csak javítani szeretné az egészségét, akkor válassza Hajdúszoboszlót a következő nyaralása úti céljául, és mártózzon meg a strand messze földön híres, gyógyhatású termálvizében.


  Válasszon a hajdúszoboszlói Hungarospa melletti szállásaink közül! Katt ide!

  A hajdúszoboszlói Hungarospa

  Hungarospa Hajdúszoboszló termálvizes strand wellness nyaralás

  Hajdúszoboszló fő turisztikai attrakciója Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, mely a gyógyhatású termálvízre alapozva, a folyamatos fejlesztések eredményeként modern gyógyászati, spa, wellness és szórakoztató szolgáltatásokat biztosít minden korosztály számára. Ennek köszönhetően a Hungarospa a hajdúszoboszlói nyaralások legfőbb célpontja.

  Korszerű, minőségi szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményeket és különleges programlehetőségeket kínál a gyógyulásra és üdülésre vágyó kis- és nagy gyermekes családok számára egyaránt.


  A Hungarospa fürdőkomplexum az alábbiakat foglalja magába:
 • Gyógyfürdő
 • Aqua-Palace Fedett Élményfürdő
 • Strand
 • Aquapark
 • Árpád uszoda

 • A hajdúszoboszlói Gyógyfürdő

  Hajdúszoboszló Hungarospa gyógyfürdő spa nyaralás

  A hajdúszoboszlói gyógyfürdő egész évben folyamatos nyitva tartással üzemel. A csarnok 3 gyógyvizes medencéje mellett 4 nyitott látványmedence áll a vendégek rendelkezésére.

  Évente több ezer ember kezelteti magát a Hajdúszoboszlói gyógyfürdőben, ahol az ellenőrzött és minősített gyógyhatású termálvízre alapozva, orvosi felügyelet mellett, több, mint negyven féle gyógykezelés áll a gyógyulni vágyók rendelkezésére.

  A komplexum tökéletes lehetőséget nyújt arra, hogy Hajdúszoboszlói nyaralásunk alatt megerősítsük, vagy akár meggyógyítsuk a szervezetünket.


  A hajdúszoboszlói gyógyfürdőben igénybe vehető kezelések főbb kategóriái:
 • balneoterápia
 • elektroterápia
 • fényterápia
 • hidroterápia
 • mechanoterápia
 • termoterápia
 • wellness és spa
 • Kezeléssel egybekötött nyaralás után a vendégek kellemes élményekkel gazdagodva, pihenten és gyógyultan térhetnek vissza a hétköznapokba.


  A hajdúszoboszlói Hungarospa Aqua-Palace Fedett Élményfürdő

  Aqua Palace Hungarospa Hajdúszoboszló élményfürdő wellness

  A három szintes Aqua-Palace fedett élményfürdő egész évben várja a családokat különleges atmoszférájú termálvizes élménymedencéivel, szauna-világával, baba- és családi medencéivel, szörf lehetőséggel valamint a spa, wellness- és fitnesz szolgáltatások széleskörű választékával.

  A vízi palota különböző korokat és helyszíneket megidéző exkluzív élménymedencéi, legyen az barlang-, Gangesz-, római-, tengeri- vagy privát fürdő, páratlan fürdőélményeket kínálnak a fürdőzők minden generációja számára.  A hajdúszoboszlói strand

  Hajdúszoboszló termálvizes strand Hungarospa wellness nyaralás

  A strand 30 hektáros, gyönyörűen parkosított területén 13 medence található, melyek közül minden korosztály kedvére választhat. A sportolni vágyókat strandröplabda-, strandfoci-, streetball-, lábtenisz- és teniszpályák várják a strandon található sportcentrumban.

  A strand területén található továbbá a csónakázótó is, ahol vízi biciklizni és csónakázni is lehet.

  Az úszó-, hullám-, pezsgő- és gyermek medencék széleskörű felhozatalával büszkélkedő strandfürdő legnagyobb szenzációja az úgynevezett „mediterrán tengerpart”, amelyben a fiatalabb korosztály nagy örömére időszakonként még a víz is hullámzik.

  A pálmafasorral, kalózhajóval, fövényes parttal és világítótoronnyal kialakított, mediterrán hangulatot idéző homokos „tengerpart” Közép-Európa legnagyobb épített medencéjének számít. A közelében kialakított hab-show helyszín elsőrangú bulizó hely a fiatalok számára.


  A hajdúszoboszlói Aqua Park

  Hajdúszoboszló Aquapark Hungarospa csúszdázás spa

  A strand területén található Magyaroszág első vízicsúszda-paradicsoma, az Aquapark, melyben 15 féle óriás csúszda közül választhatnak a lesiklás szerelmesei.

  A nyugodtabb élményekre vágyó vendégeknek első osztályú kikapcsolódást nyújt a sodró folyót és a különböző hőfokú élménymedencék széles választéka.

  A kisebb gyerekek egész napos szórakoztatásáról a gyerekvilág játszóháza és foglalkoztató terme, a bébi és családi kalandmedencék, a mini csúszdák valamint a medencékben felállított állatfigurák gondoskodnak.


  A hajdúszoboszlói Árpád Uszoda

  Árpád uszoda Hajdúszoboszló Hungarospa

  A nemzetközi szabványoknak megfelelő, feszített tükrű, 50 méteres, 8 pályás fedett uszoda egész évben nyitva tart, és kiválóan alkalmas versenyek szervezésére.

  Az uszoda mellé épített tanmedence kitűnő fürdési lehetőséget kínál a kisgyermekes családok számára, illetve lehetővé teszi az úszás elsajátítását is.

  Az úszkálás mellett az uszodában wellness szolgáltatások is igénybe vehetőek. Többek között szauna, szolárium és kondicionáló terem áll a vendégek rendelkezésére.


  Válasszon a legkedvezőbb hajdúszoboszlói szállásaink közül! Katt ide!

  Hajdúszoboszló látnivalói

  Bár világhírét a termálvíznek, a gyógy-turizmusnak és kiváló minőségű wellness szolgáltatásoknak köszönheti, Hajdúszoboszlón a fürdőközponton kívül is akad bőven látványosság, turisztikai attrakció, és érdekes programlehetőség. Hajdúszoboszlói nyaralása során tehát mindenképpen érdemes felfedezni a csendes kis alföldi város legfontosabb látnivalóit is.


  A hajdúszoboszlói Harangház

  Harangház Hajdúszoboszló látnivalók

  A Hajdúszoboszlónak adományozott Oborzil harang-hagyaték megőrzésére és bemutatására szolgáló Harangház a város legfiatalabb építészeti alkotása és öröksége, mely egyben szimbóluma is a neves üdülő-településnek.

  A kör alaprajzú nyitott építményben több jelképrendszert is felfedezhetünk. A Harangház négy pillére a négy évszak és a négy égtáj jelképezése mellett a harangrendszer kezdőpontjait is jelöli.

  Az itt őrzött, művészi kivitelű, különlegesen zengő-csengő harangok szépségét növelik a környezetben kialakított folyócskák, a kis tó, a sziklakert, illetve a magyarság történelmével, mondavilágával kapcsolatos jelképek és a fából faragott totemoszlopok. A Harangház kétségtelenül Hajdúszoboszló egyik legfőbb látnivalója.


  A hajdúszoboszlói Református templom

  Református templom Hajdúszoboszló nyaralás látványosságok

  A hajdúszoboszlói református templom, valamint a mellette húzódó erődfal és sarokbástya maradványai a város szimbolikus jelképei és egyben legrégebbi műemlék épületei.

  A templom barokk stílusban épült az 1700-as évek elején, a későbbi bővítések során pedig klasszicista stílusjegyekkel gazdagodott.

  Az egyházi épületet 2000-ben teljesen felújították. Az épületben több régi múlt idéző ereklye látható, mint a Mózes-szék 1816-ból, vagy a szószék terítője 1937-ből, melyre a város címere van hímezve. Az istentiszteletek mellett ez a templom többször is otthont ad hangversenyeknek, énekkari esteknek.

  Egyik legszebb berendezési tárgya a szószék mögötti csillag- és virágdíszes motívummal díszített Mózes-szék 1816-ból, de a templomban más múltat idéző ereklyék is láthatóak.

  Az épület előtt áll egy újabb látnivaló, az első világháborúban elesett magyar hősök emlékműve.

  A templom egyik egyedi kezdeményezése az épületben található nagy Magyarország térkép, melyen az istentiszteletek végeztével, kis gombostűvel jelöli minden távolról érkező testvér szülővárosát.


  A hajdúszoboszlói Csanády ház

  Csanády Ház Hajdúszoboszló látnivaló

  Az 1806-ban épült nádfedeles, vályogfalú, klasszicista stílusú Csanády Ház az alföldi puszta legősibb, Hajdúszoboszló legidősebb népi lakóháza.

  Legszebb része a hármasívű oldaltornác, mely eredeti formájában lett felújítva, tehát a korai 1800-as éveket idézi. Ez a porta egy kis sziget a múltból, egy falat történelem, és egyben Hajdúszoboszló egyik legfontosabb műemléki értéke és látnivalója.


  A hajdúszoboszlói Görög katolikus templom

  Görög katolikus templom Hajdúszoboszló látványosság

  Az ikonokkal díszített belsejű Görög katolikus templom Hajdúszoboszló legifjabb temploma, melyet 1994-ben épített a város görög katolikus közössége. A tervezés során a korszerű alapanyagokat a bizánci stílus jegyeivel ötvözték, így Hajdúszoboszló eme új, épített örökségében egyszerre érvényesül a modern építészet és az ókori művészet.


  A hajdúszoboszlói Géptár

  Géptár Hajdúszoboszló nyaralás látnivaló

  A hajdúszoboszlói Géptár Múzeumban összegyűjtött és feljavított járműritkaságok, oldtimer autók, öreg motorkerékpárok, régi motorok, mezőgazdasági gépek, és egyéb más használati tárgyak, lovas eszközök láthatóak. Egyes közlekedési és mezőgazdasági használati tárgyak még most is működnek, így a Géptárban megcsodálható veterán járművek némelyike akár ki is bérelhető.


  A hajdúszoboszlói Gazdaház

  Gazdaház Hajdúszoboszló látványosság

  A helyiek által Czeglédy házként ismert hajdúszoboszlói Gazdaház a XIX. század elején épült hagyományos népi lakóházak egyike. A műemlék értékű, múzeumként működő ház és berendezési tárgyai betekintést nyújtanak a hajdanán élt kisnemesi családok életmódjába.


  A hajdúszoboszlói Szent László római katolikus templom

  Szent László római katolikus templom Hajdúszoboszló látnivaló

  Az 1770-es években épült, barokk stílusú templom belsejét díszítő freskók az egyházi témákat és a város életét meghatározó adottságokat ötvözi, mint a Magyarországi Szent Erzsébet cselekedetei, a gyógy erejű termálvíz megtalálása, vagy a Hortobágy közelsége. Eme különleges freskóknak köszönhetően a Szent László római katolikus templom Hajdúszoboszló egyik különlegességének, és egyik legfontosabb látnivalójának számít.


  A hajdúszoboszlói Bocskai múzeum

  Bocskai Múzeum Hajdúszoboszló nyaralás látványosság

  A múzeum fedett udvarán megtekinthető a környéken egyedülálló látványosságnak számító mezőgazdaság-történeti kiállítás, mely a 19-20. század fordulójának korabeli technikai eszközeit mutatja be.

  A központi épületben továbbá megtekinthető a „Hajdúszoboszló története a kezdetektől napjainkig” című várostörténeti gyűjtemény, mely a település egyik legfontosabb látnivalója. Többek között itt látható az országosan is számon tartott Bocskai-zászló, melyet a hagyomány szerint a fejedelem adományozott a hajdúvitézeknek.


  A hajdúszoboszlói Fazekas tájház

  Fazekas tájház Hajdúszoboszló látnivaló

  A Református templomtól nem messze található a híres nádfedeles Fazekas emlékház, melyben megtekinthető Hajdúszoboszló egyetlen folyamatosan újuló, ám mégis évszázadokat átölelő, élő népművészeti kiállítása.

  A hajdúszoboszlói régi idők hangulatát idéző tájház egy olyan néprajzi gyűjtemény, amely egy helyi lakos helyben összegyűjtött és megőrzött tárgyait mutatja be. Az autentikus parasztházban bőven akad látnivaló a régmúlt időkből. A déd- és nagyszülők olyan tárgyait tekinthetik itt meg a látogatók, melyek Hajdúszoboszló hagyományos tárgyi kultúráját a leginkább jellemzik.


  A hajdúszoboszlói Nemzetközi Modern Múzeum

  Nemzetközi Modern Múzeum Hajdúszoboszló látványosság

  A hajdúszoboszlói Nemzetközi Modern Múzeum anyaga igencsak sokrétű és több irányzatot, számos műfajt valamint sokféle technikát foglal magába, a XX. század elejétől egészen napjainkig.

  A modern művészetek iránt érdeklődők itt megcsodálhatják a különféle festmények, szobrok, kollázsok egyedi és sokszorosított grafikák, elektorgrafikák, computer-grafikák különféle fotók széles felhozatalát.


  Hajdúszoboszlói programlehetőségek kihasználására itt találja legkedvezőbb szállásainkat! Katt ide!

  Programlehetőségek Hajdúszoboszlón

  Mókuskaland Élménypark Hajdúszoboszló nyaralás programok

  A hajdúszoboszlói programok között az egyik legnépszerűbb a Mókuskaland Élménypark, ahol bátorság, izgalom és felejthetetlen élmények várnak minden korosztályra. A természetes környezetben és a méteres magasságokban kialakított biztonságos felnőtt-, gyerek- és csúszó-pályák igazi kihívást és kalandos kikapcsolódási lehetőséget kínálnak.


  Városnézés a Nosztalgiavonattal

  Városnéző Nosztalgiavonat Hajdúszoboszló programlehetőség

  Tegye teljessé Hajdúszoboszlói nyaralását, és vegyen részt egy különleges városnéző körutazáson, ahol egy hangulatos nosztalgiavonaton utazva fedezheti fel a világhírű kisvárost. Kitűnő programlehetőség az egész család számára. Az útvonal magába foglalja a város legfontosabb látnivalóit, melyeket a fedélzeti idegenvezető mutat be.


  Bringó-Hintó

  Bringó Hintó biciklizés Hajdúszoboszló nyaralás programok

  Szórakozás és sport egyszerre, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Bringóhintón kerekezve a saját tempónkban, a saját magunk által alakított útvonalon fedezhetjük fel az alföldi fürdőváros látnivalóit.


  Gokártozás

  Gokart Hajdúszoboszló programlehetőség

  A száguldás szerelmesei a hajdúszoboszlói gokart pályán, első osztályú járművekben, számítógépes időméréssel lekövetett pályán próbálhatják ki a sebesség élményét.


  Nádaspart horgásztó és szabadidőközpont

  Nádaspart horgásztó és szabadidőközpont Hajdúszoboszló programok

  Ha szeretné szabadidejét piknikezve, strandolva vagy horgászva tölteni, esetleg kipróbálná a szabadtéri sütés-főzést egy tájvédelmi jellegű parkban akkor ez a legjobb választás. A Nádaspart horgásztó és szabadidőközpont kialakításában részt vett a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága, így a tervezéskor szempont volt az is, hogy ez a terület számos ritka, védett növény-és állatfajnak adjon otthont. A szabadidőközpont tökéletes programlehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt, így az itt töltött idő a Hajdúszoboszlói nyaralás egyik legszebb élményévé válhat.


  Óriáskerekezés Hajdúszoboszló

  Óriáskerék Hajdúszoboszló nyaralás programlehetőség

  Ha szeretné Ön is 35 méteres magasságból megcsodálni Európa legnagyobb fürdőkomplexumát és környezetét, akkor üljön fel a hajdúszoboszlói óriáskerékre, mely felejthetetlen élményt nyújt a család minden tagja számára. Ez a hajdúszoboszlói programok egyik legnépszerűbbike.


  Hajdúszoboszló környékének attrakciói

  A fürdőzés, wellnessezés és Hajdúszoboszló rejtett kincseinek felfedezése mellett érdemes megismerni a világhírű fürdőváros környékét is, mielőtt tovább utazunk. A térségbe három jellegzetes táj találkozik; a Hortobágy, a Hajdúhát, valamint Sárrét-Berettyó vidéke.

  Hajdúszoboszló a hajdúsági idegenforgalmi háromszög egyik csúcsa, de Hajdúszoboszlói nyaralásunk részeként érdemes megismerni a háromszög másik két csúcsát is, ugyanis ezek is nagyszerű programlehetőségeket kínálnak:


  Debrecen, a virágkarneválok, múzeumok, és
  egyetemek híres városa. (22 km)

  Kirándulás Debrecenbe Hajdúszoboszlóról programlehetőség

  Hortobágy, az egzotikus magyar puszta, melynek
  ékessége a Hortobágyi Nemzeti Park. (17 km)

  Hortobágyi Nemzeti Park kirándulás Hajdúszoboszlóról programlehetőség


  Hajdúszoboszló környéki szállásainkat itt találja! Katt ide!

 • Szállás Debrecen - 6 km
 • Szállás Berekfürdő - 47 km
 • Szállás Ebes - 9 km
 • Szállás Füzesgyarmat - 55 km
 • Szállás Hajdunánás - 57 km
 • Szállás Kaba - 22 km
 • Szállás Nádudvar - 20 km
 • Szállás Nyiregyháza - Sostofurdo - 70 km
 • Szállás Szajol - 90 km

 • Hajdúszoboszló és közvetlen környékének térképe

  TOP

  Nem sikerült dönteni? Mi segítünk Önnek! Hívjon: (0036) - 1 445 4594

  Szallasmagyarorszag.hu ® Minden jog fenntartva © 2008 - 2023
  Felhasználási Feltételek - Adatvédelmi Nyilatkozat - Működési Szabályzat